Doe-Raak! Coaching & RegieDoe-Raak! Coaching & Regie

Alexander de Rooij - Neuro-Dynamica Specialist - 

Personal Trainer - Movement Optimisation Specialist


Voor de nieuwe D.I.K methodiek, is mij gevraagd “Beschrijf jezelf”. Dat vind ik en heb ik altijd een lastige vraag gevonden. Ik ga dan vaak na hoe anderen mij ooit hebben beschreven. Verschillende woorden die zij misschien gebruikt hebben zijn ook diegene die door mijn gedachte heen vliegen. Zakelijk gezien: Mijn naam is Alexander de Rooij, ik ben 26 jaar oud en sportfanaat. Alles wat met beweging te maken heeft kan ik waarderen. Vooral contact teamsporten zijn een grote passie van mij en met name ijshockey.  Al houd ik ook zeker van voetbal- en/of honkbalwedstrijden (mits mijn team aan de winnende hand is).

Op een meer persoonlijk vlak zou ik mezelf als eerste vastberaden noemen. Ook al zit het wel eens tegen en ga ik onderuit, blijf ik doorgaan met de obstakels om mij heen, en werken voor de visie die ik heb. Dit gaat hand in hand gepaard met mijn eigenwijsheid en competitiviteit, mijn no nonsens gedrag en mijn rechtvaardigheidsgevoel. Ik ben ook zeker niet bang om dit te tonen. En ja, dit heeft voor mij (en ook voor mijn ouders, haha) wat discussies en bijzondere situaties opgeleverd. Ik kan wel zeggen dat ik een tikkeltje “rebels” en “expressief” ben.

Verder over mij?

Beweging heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Van jongs af aan was ik altijd buiten bezig en kon ik daar lekker mijn ei en energie kwijt. Ook op mijn school, in Engeland (waar ik mijn jeugd jaren ben opgegroeid), zat ik in veel schoolsport teams en deed ik niets liever dan spelen om te winnen. Toen ik ouder werd en op hoger niveau ging sporten, was ik ook niet meer bezig met de normale fitness, maar vooral met prestatieverbetering. Hoe kan ik sneller sprinten, word ik wendbaarder en kan ik zwaarder tillen? Het fijne is dat ik veelvuldig met atleten en topsporters heb kunnen trainen en ervaring heb kunnen opdoen. Dit heeft mij de keuze doen maken voor sportopleidingen en specialisaties in beweging. Helaas heb ik door de jaren heen ook veel blessures ervaren waardoor ik heb moeten compenseren in de manier waarop ik beweeg. Maar hoe los ik die problemen op? En hoe verbeter ik mijn prestaties dan? Al deze vragen kon ik herleiden naar niet alleen beweging- en houdingstechnieken, maar ook naar hoe de hersenen en het zenuwstelsel het lichaam sturen, stimuleren en constant bezig zijn met aanpassen aan onze omgeving en activiteiten. Ik stond versteld van de wereld die voor mij open ging, en ben mijzelf gaan verdiepen en specialiseren in deze dynamische wereld. Als je logisch nadenkt staan je hersenen centraal in alles wat je doet, maar ook wie je bent. Je gedachtes, je herinneringen, je bewegingen, maar het voor mij meest interessant, “je biologische zelf” en gedrag wordt aangestuurd en bepaald door je hersenen. Dat is ook de reden, dat ik na sparsessies met Saskia de uitdaging ben aangegaan om een bijdrage te leveren aan de D.I.K methode.